FANDOM


SpoorloosEdit9789031427031-Q

Spoorloos

Het verhaal begint met een kleine intro die verteld dat in de stad Marktstad morgen alles verdwenen zal zijn. Kort hierna volgen we de 5 hoofdpersonages in hun laatste minuten voor het mysterie begint.  • Yvan komt thuis van school en vraagt aan Michelle, de meid, of zijn ouders nog niet thuis zijn. Zij vertelt hem van niet en we leren dat zijn vader vaak laat thuis komt. Het werk zit er op voor Michelle en Yvan blijft alleen achter in het grote lege huis en speelt een computerspel.
  • Leila knutselt in haar voortuin aan een uitvinding als haar vader thuiskomt. Beiden zijn ietwat betweterig en koppig en wanneer haar vader haar probeert te helpen volgt er een kleine woordenwisseling. Leila's moeder die samen met leila's broer in de keuken aan het werken is, merkt op dat de lucht er vreemd uit ziet en dat de vogels onrustiger zijn dan ooit.
  • Camille woont in een appartement en studeert nog wat. Haar vader is trots op haar.
  • Terry is een kind van gescheiden ouders en woont momenteel bij zijn moeder, maar mag geen televisie kijken omdat het te laat wordt. Huilend en boos wordt hij naar zijn bed geëscorteerd.
  • Dodji is nieuw in een internaat en wordt door 3 andere kinderen gepest. Ze willen hem in elkaar slaan omdat hij zijn schoenen niet wou afgeven, maar Dodji kan zijn mannetje staan. Er komen twee opzichters die het gevecht kunnen doen stoppen en van hen leren we dat Dodji al veel meegemaakt heeft.

De volgende dag wandelt Dodji alleen door de verlaten straten van Marktstad en loopt er Leila en Terry tegen het lijf. Ze concluderen dat heel de buurt verlaten is en dat zowel politie, brandweer als familie van leila die in Nieuwgaarde woont, de telefoon niet opnemen. Al gauw ontmoeten ze Camille die voor haar school staat te wachten en door een hond wordt lastig gevallen. Dodji kan de hond met een stok afwenden, maar het dier schrikt plots van iets en loopt jankend weg. De 4 kinderen wandelen verder en er wordt ons getoont dat ze door iets in de struiken met een fel blauw oog bekeken worden.

Er hangen zwarte wolken boven marktstad en het is er warm. De 4 besluiten wat in de fontein te spelen als Dodji plots een silhouette opmerkt van een menselijk hoofd. Hij gaat op onderzoek uit en ontdenkt dat het een hoofd is van een kapotte mannequin en dat een volledige etalage vernield is waar twee grote spiegels in stonden.

Zonder te vertellen wat hij gevonden heeft, zorgt Dodji dat ze allen snel van de plaats vertrekken. Er word opgemerkt dat alle elektrische dingen sinds die nacht nogal vreemd functioneren. Aangekomen bij de rand van de stad vragen ze zich af of ze verder zouden gaan of niet. Camille ziet dat een omgekeerde doos plots uit zichzelf beweegt en het blijkt Yvan te zijn die eerst wou zien of ze goede of slechte mensen waren. Hij sluit zich aan bij de groep en ze gaan allen naar Yvans huis om wat te eten.

Yvan vertelt enkele van zijn hypotheses en dodji en leila vertrekken met de auto van yvan's moeder om de stad te verkennen in de hoop een spoor te vinden van wat er aan de hand is.Camille besluit een maaltijd te koken voor de nog hongerige Terry.

Dodji en Leila komen oog in oog te staan met 2 neushoorns. Dodji beseft dat zij de etalage vernielt hebben wanneer hij ziet dat 1 van hen scherven in zijn hoorn heeft en een ketting eromheen. De neushoorns vallen de wagen aan en Leila en Dodji kunnen ze afschudden door van een trap te rijden.

Terry wandelt wat door het huis als hij plots oog in oog komt te staan met een witte tijger met een bebloede snuit. De tijger heeft felblauwe ogen en was dus degene die hen vanuit de struiken bespiedde.Terry is verstijft van de angst als Yvan en Camille hem vinden. Camille kan Terry kalm en rustig bij het dier weg halen als ze plots horen dat de anderen terug zijn met de auto. Ze rennen naar de garage en sluiten zich in.

Iedereen praat in paniek door elkaar over wat ze hebben gezien, behalve Dodji die een hamer neemt de auto van Yvan's moeder vernielt om de rest te doen kalmeren. Ze besluiten met de 4x4 van Yvan's vader en geïmproviseerde wapens naar het grootse gebouw van de stad te rijden; Het kantoor van Yvan's vader. Daar aangekomen breken ze snoepautomaten voor voedsel en maakt Camille een slaaptent uit wat ze kan vinden in het luxueuze kantoor. Dodji steekt verschillende lichten aan in het gebouw, zodat buitenstaanders "S.O.S." in licht kunnen lezen op het gebouw.

Terry mist zijn vader en begint te huilen, waardoor iedereen plots terugdenkt aan zijn eigen ouders. Dodji kalmeert iedereen en vertelt dat zijn eigen ouders al lang dood zijn. De volgende morgen is Terry verdwenen en gaat Dodji op zoek in de stad tegen de wil in van de anderen die vinden dat ze Terry eerst in het gebouw moeten zoeken.

Voor het park vindt Dodji de doodgebeten hond van de schoolpoort. Uit het park hoort Dodji Terry roepen en hij gaat uit op onderzoek. Hij vind er een half platgebrand circus. 1 van de palen van het circus is op kooien gevallen en Dodji beseft dat de wilde dieren daar vandaan moeten komen. Dodji vindt Terry die zich op een paal verstopt. Terry vertelt dat hij op zoek ging naar zijn vader en dat hij wel mee wil, maar dat Dodji dan eerst de witte tijger moet verjagen.

De witte tijger verschijnt en valt Dodji aan. Dodji kan het beest ontwijken en Leila, Yvan en Camille komen aangetormt in de 4x4 en rammer de tijger. Het beest is echter niet dood en springt op de auto. Yvan en Leila kunnen de lauwen van het dier ontwijken en vluchten uit de auto, maar Camille zit op de achterbank en krijgt haar gordel niet los. Omdat de auto op een licht hellend vlak staat rolt hij nu achteruit richting een vijver.

Dodji loopt naar de auto en klamt zich vast terwijl de auto in het water valt. Terwijl de auto zinkt bevrijdt Dodji Camille en raakt de auto verstrikt in de gordel van Camille. De tijger klauwt naar Dodji en verwondt zijn been. De auto zinkt naar de bodem met de tijger er nog in en Dodji en Camille raken veilig aan de kant. Het verhaal eindigt met de 5 die terug naar de stad wandelen en concluderen dat ze wel voor zichzelf zullen kunnen zorgen.